Utolica d.o.o. | Ovlašteni STIHL trgovac
| Sub: 08:00 - 12:00

Specijalne kosilice

Specijalne kosilice

STIHL SPECIJALNE KOSILICE I KOSILICE S FUNKCIJOM MALČIRANJA ZA ODRŽAVANE ZELENE POVRŠINE

Dva radna koraka u jednom potezu kada njegujete travnjak? Nema problema – sa snažnom i upravljivom STIHL kosilicom za malčiranje i to je izvedivo. Nakon košnje pokošena trava ostaje usitnjena i fino raspoređena kao izvor hranjivih tvari na travnjaku.

OD KOŠNJE DO NJEGE TRAVNJAKA S KOSILICOM ZA MALČIRANJE

STIHL kosilice s funkcijom malčiranja čine vam to posebno jednostavnim: nikada više nemojte prazniti punu košaru za prikupljanje trave, odlagati ostatke ili gnojiti travnjak, jer je sama trava izvrsno gnojivo. Kod malčiranja se tek pokošene stabljike uz pomoć noževa za malčiranje fino usitnjavaju i potom bacaju izravno na travnjak kao vrijedno gnojivo. To vam štedi vrijeme, vraća hranjive tvari izravno u tlo i omogućuje vam da još više uživate u svom vrtu. Koja kosilica za malčiranje je prava za vas ovisi u potpunosti o vašim individualnim zahtjevima i potrebama. Bilo da se radi o prostranom parku, običnom travnjaku ili malom prednjem vrtu: STIHL asortiman nudi različite mogućnosti i dizajn za svaku potrebu. Profesionalci posebno učinkovito rade s benzinskim kosilicama s funkcijom malčiranja, a električne kosilice za malčiranje mogu se optimalno koristiti u blizini kuće. Kao posebno laganu i tihu alternativu za privatnu upotrebu, možete odabrati akumulatorske kosilice s funkcijom malčiranja, koje ne samo da održavaju vaše radno opterećenje na optimumu već i razinu buke održavaju ugodno niskom, a travu  tijekom košnje travnjaka ili izbacuju u stranu ili izravno malčiraju. Tako ste spremni za svaki vid primjene, samo pogledajte koja vam kosilica za malčiranje odgovara.

KOŠNJA, MALČIRANJE I MNOGO VIŠE

STIHL kosilice za sjeckanje otkosa ne samo da svladavaju dva radna koraka u jednom, već vam nude i mnoge druge dodatke i pogodnosti za njegu travnjaka, kao što su kosilice za malčiranje s pogonom. Zahvaljujući tehnologiji SmartChoke, možete pokrenuti svoju STIHL benzinsku kosilicu za malčiranje pouzdano i uz minimalan napor kako pri hladnom tako i pri toplom pokretanju. Modeli kosilica za malč s Vario pogonom na kotače imaju neprestanu kontrolu promjene brzine. Sofisticirani antivibracijski elementi osiguravaju zaštitu vaših zglobova čak i tijekom duljeg razdoblja korištenja kosilice.

STIHL KOSILICA ILI MALČER?

Ako imate djecu koja se vole igrati na travnjaku ili je travnjak uz bazen ili ribnjak, kosilica za malčiranje se ne preporučuje uvijek. Otkos lako dospijeva u zrak i može zaprljati vodu bazena. U tim slučajevima preporučamo kupnju kosilice s košarom za otkos.

Suprotno tome, ako već koristite STIHL kosilicu i želite je koristiti za malčiranje: STIHL kompleti za naknadnu ugradnju opcije sjeckanja otkosa omogućuju vam da uobičajene kosilice pretvorite u kosilice za malčiranje. Kompleti se sastoje od više oštrica i umetka za malčiranje. Imajte na umu: uz STIHL kosilicu s funkcijom malčiranja svom ćete travnjaku dati nešto dobro.